Η Ομάδα μας

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Ο Κώστας συν-δημιουργεί μαζί με ανθρώπους, οργανισμούς και κοινότητες, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις σε πιεστικές οργανωτικές προκλήσεις και κοινωνικά διλήμματα. Την αποστολή του αυτή επιτυγχάνει μέσω ενεργητικής έρευνας, συγγραφής, βιωματικής εκπαίδευσης, χτισίματος ομάδων και συνεταιρισμών, καθώς και ατομικού και ομαδικού coaching και mentoring. Οι γνώσεις και δεξιότητές του σε αυτά τα πεδία έχουν αποκτηθεί μέσω: 1) 25+ χρόνων εμπειρίας στο συντονισμό ή/και εκπόνηση διεθνών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας σε μεγάλο αριθμό χωρών, 2) πάθος από την παιδική του ηλικία και βαθιά γνώση των αγροτικών συνεταιρισμών και της δυναμικής των ομάδων—η γνώση αυτή προέρχεται και  από την μακροχρόνια συνεργασία του με το Ινστιτούτο Συνεταιριστικής Ηγεσίας του Πανεπιστημίου του Μιζούρι (Η.Π.Α.), και 3) της εκπαίδευσής του στη συστημική και στη δυναμική των συστημάτων στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), ένα από τα περισσότερο διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα συστημικής εκπαίδευσης και θεραπείας.

 

Τα τελευταία 25 χρόνια ο Κώστας έχει συν-εργαστεί και βοηθήσει κορυφαίους αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλες αγρο-διατροφικές επιχειρήσεις, όπως (ενδεικτικά): California Tomato Growers, Land O’ Lakes (Η.Π.Α.), Co-operative Bulk Handling (Αυστραλία), ZON, FrieslandCampina, CRV (Ολλανδία), ΚEVILI (Εσθονία), Koperattiva Produtturi tal-Halib Ltd. (Μάλτα), Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς (Ελλάδα) κ.ά.

 

Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg και Επισκέπτης Ερευνητής στο Leibniz Institute für Agrarentwicklung in Transformationökonomien (IAMO) στη Γερμανία. Εκπονεί ερευνητικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών με θέμα τη βελτίωση των μεθόδων διοίκησης αγροτικών συνεταιρισμών με ισχυρά αντικρουόμενες προτιμήσεις των μελών τους.

 

Από το 2001 εργάζεται ως ερευνητής και από το 2013 και διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) και επισκέπτης καθηγητής στρατηγικής επιχειρήσεων τροφίμων στο πρόγραμμα ΜΒΑ in Agribusiness Management του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι συνεργαζόμενο ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό στο Ινστιτούτο Συνεταιριστικής Ηγεσίας του University of Missouri (GICL), ΗΠΑ. Περισσότερα από 20 ανταγωνιστικά διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτημένα από την ΕΕ, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Volkswagen και πολυάριθμους αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλες επιχειρήσεις Τ&Π. Η έρευνά του έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το Βραβείο Nourse του National Council of Farmer Cooperatives (NCFC), ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά και βιβλία (https://costasiliopoulos.webador.com/). Ο Κώστας προσκαλείται συχνά ως εκπαιδευτής ή ομιλητής από κορυφαία πανεπιστήμια, συνεταιρισμούς, κυβερνητικούς και διεθνείς οργανισμούς καθώς και από οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ωκεανία.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο σκοπός της ζωής του Κώστα είναι να βοηθά ανθρώπους, κοινότητες και συνεταιρισμούς να συνεργάζονται αποτελεσματικά, ώστε να βρίσκουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, να αξιοποιούν ευκαιρίες και να ξεπερνάνε πιεστικά κοινωνικά διλήμματα.

Στοιχεία επικοινωνίας

iliopoulos@coopability.org

Η Oμάδα μας

Το Co-opAbility Institute φτιάχτηκε από μια ομάδα επιστημόνων που πιστεύουν στη συνεργασία και στους συνεταιρισμούς ως μέσα βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης. Δουλειά μας είναι να συν-δημιουργούμε μαζί με τους ενδιαφερόμενους εταίρους μας βιώσιμες συνεταιριστικές λύσεις στα προβλήματά τους, λαμβάνοντας υπόψη μας τις ιδιαίτερες κάθε φορά ανάγκες τους.

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Ο σκοπός της ζωής του Κώστα είναι να βοηθά ανθρώπους, κοινότητες και συνεταιρισμούς να συνεργάζονται αποτελεσματικά, ώστε να βρίσκουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, να αξιοποιούν ευκαιρίες και να ξεπερνάνε πιεστικά κοινωνικά διλήμματα.

Πλήρες βιογραφικό

Μιχάλης Φεφές

Μιχάλης Φεφές

Σκοπός του Μιχάλη είναι να στηρίζει την οργάνωση και διοίκηση συνεταιρισμών και άλλων ειδών συλλογικής επιχειρηματικής δράσης, ώστε να επιτυγχάνουν την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητά τους. Για να επιτύχει το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τις νομικές και οργανωτικές γνώσεις του, καθώς και τη μακρόχρονη πρακτική εμπειρία του στον τραπεζικό, τον πανεπιστημιακό και το δικηγορικό κλάδο.

Πλήρες βιογραφικό

Γιώργος Βαρθαλάμης

Γιώργος Βαρθαλάμης

Ο σκοπός του Γιώργου είναι να προωθεί και να υποστηρίζει τη συνεργασία των ανθρώπων. Τον επιτυγχάνει μέσω της συνεχούς ενεργού δράσης του με συνεταιρισμούς και τη χάραξη στρατηγικών για βιώσιμες συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Πλήρες βιογραφικό

Θανάσης Μπίζος

Θανάσης Μπίζος

Σκοπός του Θανάση είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη ανθρώπων και κοινοτήτων για αρμονικότερη σύνδεση μεταξύ τους και ποιοτικότερες συλλογικές δράσεις ώστε να επιτύχουν οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Πλήρες βιογραφικό

Βάσια Σταμούλη

Βάσια Σταμούλη

Στόχος της Βάσιας είναι να βοηθά στην ανάπτυξη και εξάπλωση ενός πνεύματος συνεργασίας σε ομάδες και συνεταιρισμούς. Το στόχο αυτό επιτυγχάνει μέσω της διαρκούς αναζήτησης δημιουργικών λύσεων, της προώθησης οργανωτικών και κοινωνικών καινοτομιών και της διευκόλυνσης απόκτησης των δεξιοτήτων που βοηθάνε στη σύσταση και διοίκηση βιώσιμων ομάδων και συνεταιρισμών.

Πλήρες βιογραφικό

Οι Δράσεις μας

Το Co-opAbility Institute επιτυγχάνει τους στόχους του.  Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις μας.

Μάθε περισσότερα
Μπορούμε να βοηθήσουμε
στην Ανάπτυξή σας

Απευθυνθείτε στην ομάδας μας
για να συν-δημιουργήσουμε το συνεταιρισμό σας
ή να συν-σχεδιάσουμε συνεργατικές λύσεις σε ό,τι σας απασχολεί.

Pin It on Pinterest